vrijdag 1 maart 2024

MOTO2 San Marino: eerste zege voor Lopez

Het zat er aan te komen en in Misano was het dan zo ver: de eerste GP-zege van Alonso Lopez. De pas 20-jarige Spanjaard werd voor de Franse grand prix door teambaas en framebouwer Luca Boscoscuro aangetrokken als de vervanger voor de ontslagen Romano Fenati. Lopez greep de geboden kans met beide handen aan en liet direct zijn talent zien. Met name op Silverstone, waar hij als tweede finishte. Tijdens de Grote Prijs van San Marino leidde de jonge Spanjaard van start tot finish. Zo scoorde hij ook de eerste GP-zege voor Boscoscuro sinds Fabio Quartararo dat in 2018 in Barcelona deed. Aron Canet en Augusto Fernandez zorgden voor een compleet Spaans podium na deze race. Zelfs de vierde plaats ging ook nog naar Spanje. Na een fel gevecht met Fernandez, wat hij dus verloor, moest Albert Arenas zich hiermee tevredenstellen. Omdat Ai Ogura als zesde zes punten minder scoorde dan Fernandez is het de Red Bull KTM Ajo-coureur die in de titelstrijd de koppositie op de Japanner heroverde. De lokale favorieten Celestino Vietti en veteraan Mattia Pasini (37) kwamen ten val.

Dat deed ook de Nederlander Zonta van de Goorbergh in de eerste ronde. Gelukkig ging het landgenoot Bo Bendsneyder heel wat beter. Omdat hij tijdens de training Jo Roberts (onbewust) had gehinderd, moest de Rotterdammer, die zich als veertiende had gekwalificeerd, voor straf een ‘long lap’ rijden. Toen hij dat had gedaan, vond Bendsneyder zich terug in de staart van het veld. Maar door het rijden van een sterke inhaalrace werd hij toch nog twaalfde en scoorde zo opnieuw WK-punten.

De resultaten

Uitslag GP San Marino: 1. Alonso Lopez (E), Boscoscuro; 2. Aron Canet (E), Kalex; 3. Augusto Fernandez (E); 4. Albert Arenas (E), Kalex; 5. Ai Ogura (J), Kalex; 2. Somkiat Chantra (THA), Kalex; 3. Jake Dixon (GBR), Kalex; 4. Pedro Acosta (E), Kalex; 5. Augusto Fernandez (E), Kalex; 12. Bo Bendsneyder (NL), Kalex; 13. Barry Baltus (B), Kalex.

WK-stand (na 14 van 20 races): 1. Fernandez, 198 punten; 2. Ogura, 194; 3. Canet, 157; 4. Vietti, 156; 5. Arbolino; 117; 13. Bendsneyder, 66; 20. Baltus, 23.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen