maandag 15 juli 2024

Moto3-coureur Jason Dupasquier (19) overleden na ongeluk in kwalificatie

De Zwitserse Moto3-coureur Jason Dupasquier is gister op 19-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een val. Tijdens de kwalificatie voor de Moto3-klasse van de Grand Prix van Italië op zaterdag kwam Dupasquier hard ten val, waarna hij werd geraakt door de motoren van de vlak achter hem rijdende Japanner Ayumu Sasaki en de Spanjaard Jeremy Alcoba.

Dupasquier werd ruim een half uur op het asfalt behandeld, omringd door hulpverleners, en daarna per helikopter naar het ziekenhuis van Florence gebracht. ,,Ondanks de beste inspanningen van de medische staf van het circuit en iedereen die de Zwitserse coureur heeft verzorgd, heeft het ziekenhuis bevestigd dat Jason Dupasquier helaas is bezweken aan zijn verwondingen”, aldus de organisatie van de MotoGP.

De jonge Zwitser was namens CarXpert Prüstel bezig aan zijn tweede seizoen in de Moto3 en eindigde de eerste races telkens rond de tiende plek. Vorig jaar eindigde hij op de 28ste plaats, dit seizoen stond hij na vijf races op de tiende plek.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen