maandag 15 april 2024

Moto3 Duitsland: Izan Guevara zegeviert opnieuw

Het blijft een beetje komisch. Je doopt een KTM om in een ‘GasGas’ en de machine van het Spaanse merk is op dit moment de snelste van het hele Moto3-veld. Dat komt ook omdat de twee coureurs die erop zitten, Izan Guevara en Sergio Garcia, het meeste gas van alle deelnemers geven. Na Barcelona was dat op de Sachsenring opnieuw Guevara. De jongste van de twee Spanjaarden heerste het hele weekend op het bochtige circuit. De race sloot Guevara af met maar liefst een voorsprong van bijna vijf seconden op Dennis Foggia (Honda) en GasGas-teamgenoot Sergio Garcia. Dat mag in deze klasse een wereld van verschil worden genoemd! Garcia komt nog wel als koploper in de WK-tussenstand naar Assen. Maar zijn voorsprong op Guevara is teruggelopen tot zeven punten (166 om 159). Naast genoemde drie coureurs moet er tijdens de GP van Nederland in deze klasse ook gelet gaan worden op Deniz Öncü. Ondanks het feit dat hij in Duitsland pas als 24e aan de race mocht beginnen en na een jumpstart ook nog eens twee longlaps moest rijden, finishte de Turkse KTM-coureur als zevende. Tijdens zijn inhaalrace verbeterde Öncü het ronderecord dat sinds 2019 op naam stond van zijn tweelingbroer Can.

Moto3 Catalonië: nu wel zege voor Izan Guevara

Fotografie: MotoGP.com, 2Snap en teams

Overigens moet in Assen Carlos Tatay tijdens de race een dubbele longlap rijden. De Spanjaard kreeg deze straf, omdat hij op de Sachsenring in de eerste bocht niet alleen zichzelf, maar ook Riccardo Rossi onderuit had gereden. Daarmee laaide opnieuw de discussie van wel of niet straffen op. Want waarom werd MotoGP-coureur Taakaki Nakagami bij een vergelijkbare actie in Barcelona, waarvan Alex Rins en Pecco Bagnaia het slachtoffer werden, niet gestraft?

Uitslag Moto3 Duitsland

1. Izan Guevara (E), GasGas;
2. Dennis Foggia (I), Honda;
3. Sergio Garcia (E), GasGas;
4. Ayumu Sasaki (J), Husqvarna;
5. Tatsuki Suzuki (J), Honda.

WK-stand (na 10 van 20 races)

1. Garcia, 166 punten
2. Guevara, 159;
3. Foggia, 115;
4. Masia, 105;
5. Öncü, 91.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen