vrijdag 26 april 2024

Moto3 Frankrijk 2023: Daniel Holgado houdt iedereen achter zich

Daniel Holgado vergrootte zijn voorsprong in het Moto3-wereldkampioenschap met een zege tijdens de Franse Grand Prix. De Spanjaard reed steevast aan de leiding van de kopgroep en pakte een terechte zege. Ayumu Sasaki en Jauma Masia vergezelden Holgado op het podium.

MotoGP Frankrijk 2023: Marco Bezzecchi: één uit duizend

Onder aanvoering van kampioenschapsleider Daniel Holgado en polesitter Ayumu Sasaki wisten acht rijders zich los te rijden tijdens de Moto3-race in Le Mans. De snelste coureurs van 2023 waren in de voorste groep aanwezig. Diogo Moreira – die tweede stond in het WK-klassement voorafgaand aan de race – kwam net over de helft van de race ten val. De eerste nulscore voor de Braziliaan in 2023, die in Frankrijk vanaf de tweede startplek was vetrokken. In de slotfase trok Holgado door zijn hoge tempo de groep in tweeën. Drie rijders konden volgen, waardoor vier rijders aan één lint de laatste ronde ingingen. Holgado liet zien waarom hij de leider in de tussenstand in. Niemand slaagde er in de slotronde in om een aanval te plaatsen. De 18-jarige Spanjaard scoorde een verdiende zege, zijn tweede van het seizoen. De zege werd uitbundig gevierd door het Franse KTM Tech3. Het team won namelijk nog nooit in race in hun thuis-grand prix. Door deze overwinning staat Holgado 21 punten los in het wereldkampioenschap. Sasaki scoorde zijn eerste podiumplaats van 2023 met een tweede plaats en Jauma Masia maakte het podium compleet. Ivan Ortolá – die de voorgaande twee races wist te winnen – eindigde deze keer als vierde. Ortolá heeft nu samen met Masia de tweede plek in de tussenstand in handen. In de strijd achter de vier koplopers wist de Japanner Ryusei Yamanaka de vijfde plaats te pakken gevold door Deniz Öncü en Xavier Artigas.