Motocross zones worden opgedeeld

Tijdens het onlangs in Treviso (Italië) gehouden UEM-congres is besloten om bij wijze van experiment het EK motocross 65cc en 85cc vanaf volgend jaar op te delen in zones.

Het voorstel is afkomstig van promotor Youthstream. Met een in zones opgedeeld kampioenschap kunnen de jonge rijders veel besparen op hun reiskosten. Bovendien kunnen er nu meer jongeren deelnemen aan het Europees Kampioenschap in de 65- en 85cc-klasse. Tijdens de MX1/MX2-wedstrijd in augustus 2012 in Groot-Brittannië zal de finale van het EMX 65cc en 85cc worden verreden.

Er komen vier zones:
Zone A: (Noord-West Europa): België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, IJsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Zone B: (Noord-Oost Europa): Wit-Rusland, Tsjechië, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Polen, Rusland, Slowakijke en Oekraïne.

Zone C: (Zuid-Oost Europa): Oostenrijk, Azerbeidzjan, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Macedonië, Griekenland, Hongarije, Israël, Kazachstan, Moldavië, Montenegro, Roemenië, Servië, Slovenië en Turkije.

Zone D: (Zuid-West Europa): Andorra, Frankrijk, Italië, Liechtenstein, Malta, Monaco, Portugal, San Marino, Spanje en Zwitserland.

Bron: KNMV.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.