dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motocross zones worden opgedeeld

Tijdens het onlangs in Treviso (Italië) gehouden UEM-congres is besloten om bij wijze van experiment het EK motocross 65cc en 85cc vanaf volgend jaar op te delen in zones.

Het voorstel is afkomstig van promotor Youthstream. Met een in zones opgedeeld kampioenschap kunnen de jonge rijders veel besparen op hun reiskosten. Bovendien kunnen er nu meer jongeren deelnemen aan het Europees Kampioenschap in de 65- en 85cc-klasse. Tijdens de MX1/MX2-wedstrijd in augustus 2012 in Groot-Brittannië zal de finale van het EMX 65cc en 85cc worden verreden.

Er komen vier zones:
Zone A: (Noord-West Europa): België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, IJsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Zone B: (Noord-Oost Europa): Wit-Rusland, Tsjechië, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Polen, Rusland, Slowakijke en Oekraïne.

Zone C: (Zuid-Oost Europa): Oostenrijk, Azerbeidzjan, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Macedonië, Griekenland, Hongarije, Israël, Kazachstan, Moldavië, Montenegro, Roemenië, Servië, Slovenië en Turkije.

Zone D: (Zuid-West Europa): Andorra, Frankrijk, Italië, Liechtenstein, Malta, Monaco, Portugal, San Marino, Spanje en Zwitserland.

Bron: KNMV.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen