MotoGP, Alpinestars en het WK voetbal

Alpinestars heeft ter ere van het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië een aantal unieke laarsontwerpen gemaakt voor hun MotoGP-rijders. 

Zo heeft huidig MotoGP wereldkampioen Marc Marquez een paar laarzen die lijken op voetbalschoenen uit de jaren ’60, compleet met lip en veters. Die komen uit veiligheidsoverwegingen overigens niet terug op de laarzen tijdens de race. Andere rijders kozen voor vlagontwerpen, het wapenschild van hun landenelftal en Pedrosa eert bijvoorbeeld de aanvoerder van het Spaans elftal, Andrés. Scott Redding, Hector Barbera en Broc Parces kozen ervoor de linker laars in Braziliaanse kleuren te doen en de rechter met de vlag van hun land. 

Ook heeft Alpinestars de heren coureurs gevraagd wie er het WK ging winnen. Pedrosa, Marquez, Barbera en Redding waren het eens over Spanje. Crutchlow en Parkes waren optimistisch over hun thuislanden. Engeland en Australië respectievelijk.

Als afsluiter moesten de heren rijders penalty’s nemen met Randy Mamola op doel. Wie er won is niet bekend.

Alpinestars rijder Jorge Lorenzo nam niet deel aan de actie, hij laat zijn ontwerpen dit jaar wederom door Ana Vivas doen, die ook verleden jaar zijn Barcelona helmontwerp deed.

 

[justified_image_grid ids=20218,20219,20220,20221,20222]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.