dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MotoGP en WK Superbike onder één dak

Het is definitief. Bridgepoint, grootaandeelhouder van Dorna, heeft Infront Sports & Media, organisator van onder andere het WK Superbike, overgenomen. Hiermee zitten de twee grote wegracewereldkampioenschappen onder één dak. Toch lijk dat op dit moment niet voor grote veranderingen te gaan zorgen. Althans, dat is wat de grote baas van het SBK Paolo Flammini in een ingelast mediagesprek op de Nürburgring vertelde.

Flammini: “Wij zijn veel sterker dan gisteren, toen de deal nog niet rond was. Bridgepoint heeft als geen ander door wat de unieke eigenschappen van zowel de MotoGP als het WK Superbike zijn. Deze eigenschappen zullen dan ook ongemoeid blijven.” Sterker nog, Bridgepoint wil met beide groeien en daarom zullen Infront en Dorna zelfstandig blijven en ook vrijheid houden in het maken van afspraken met bijvoorbeeld circuits, teams, sponsoren, tv-zenders en noem maar op.

“Voor ons is het dan ook het beste wat kon gebeuren. Zeker gezien de financiële problemen wereldwijd. Daarnaast zal het overleg tussen beide partijen makkelijker gaan verlopen wat alleen maar beter is”, aldus Flammini. Binnen een paar maanden is duidelijk of Flammini gelijk heeft.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen