maandag 27 mei 2024

MotoGP-fotospecial: De tien van Jerez

1. (foto boven)

Wat een sfeer, wat een publiek! Jerez 2022 was zonder twijfel weer zoals Jerez ooit was. Fantastisch!

Fotografie: 2Snap

2.

Het foutloze schaakspel op racesnelheid tussen Francesco Bagnaia en Fabio Quartararo ging om veel meer dan alleen de zege op Jerez. Het moet namelijk wel heel gek lopen als niet één van deze twee eind dit seizoen wereldkampioen wordt.

3.

Bagnaia en Quartararo reden namelijk de rest – Jack Miller, Marc Marquez en Aleix Espargaró – op veel meer dan tien seconden en dat zit in de MotoGP dicht tegen een lichtjaar aan.

MotoGP Portugal en Spanje: Fabio Quartararo en Pecco Bagnaia ieder een keer foutloos

4.

De Aprilia RS-GP is volgens steeds meer kenners de meest gebalanceerde motor van het startveld. Dat de Italianen geen concessieteam meer zijn, past perfect in dit verhaal. Of ze het zonder dit test- en ontwikkelingsvoordeel bij kunnen blijven benen in de MotoGP, wordt één van de meest interessante vragen dit jaar. Aan Espargaró zal het niet liggen, want hij eindige knap als derde.

5.

Oef, wat had Ducati het zwaar in het begin van het seizoen. Dit is daarom niet alleen vreugde, maar nog meer opluchting. Het seizoen kan beginnen voor ze.

6.

Ooit een groter contrast gezien? Wij niet! 

7.

Je hebt van die dagen… Of niet Carlos Tatay? 

8.

Ook dit is MotoGP in 2022. 

9.

Check die elleboog van Bo Bendsneyder! O ja, hij finishte op plek 7, voor onder andere Joe Roberts (16). Inderdaad, de winnaar van de Moto2-race op Portimao. Netjes man!

10.

Collin Veijer doet het op dit moment waanzinnig goed in de Red Bull Rookies Cup, met zeges, podiums en een tweede plek in de tussenstand.  

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen