MotoGP-teams krijgen boetes

De manier waarop sommige reglementen binnen de koningklasse worden gecontroleerd en bestraft is sinds dit seizoen veranderd. Niet de Race Direction, maar een aparte commissie gaat voortaan over sommige maatregelen. Tussen al het moois in dit raceweekend werden er boetes uitgedeeld aan sommige fabrieksteams voor het missen van de handtekeningsessie. De fabrieksteams van Suzuki, Honda en Ducati hebben boetes gekregen.

De aanvaring tussen Valentino Rossi en Marc Marquez vorig seizoen in Sepang was de aanleiding om sommige bevoegdheden bij de Race Direction weg te halen en onder te brengen bij een aparte commissie. De meeste regels worden nog wel gehandhaafd door de Race Direction. Bijvoorbeeld omtrent de race en de veiligheid, maar sommige maatregelen worden voortaan genomen door aparte stewards van de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM). Zo ook bijvoorbeeld incidenten tussen rijders, onsportiviteit of het niet nakomen van promotionele verplichtingen. En dit laatste gebeurde dus dit weekend. 

Dit was de eerste maatregelen die de nieuwe commissie heeft genomen. De hoogte van de boetes waren een paar honderd euro. Op een budget van een paar miljoen niet echt indrukwekkend, het is  meer een symbolische maatregel. We zijn benieuwd wat we in de toekomst nog gaan horen over deze FIM-stewards.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.