MotoGP-test: De bijzonderheden

We gaan nog niet!

Dat het venijnig koud kan zijn op Phillip Island is geen coureur onbekend. Hoewel er momenteel een hittegolf woedt in Australië was het een koude wind die de rijders ervan weerhield om vroeg op de dag het circuit op te gaan. Onder de heldere, zonnige hemel was het Lorenzo die als eerste de pitbox verliet.

Iedereen eraf

Naast de twee crashes van Hector Barbera en Sam Lowes (wat hen overduidelijk even tegenhield), moest ook het gehele veld twee keer van het gas af. De rode vlag werd voor het eerst gehesen toen er dieren op het circuit bivakkeerden. Daarna was de crash van Sam Lowes de aanleiding om een bandenbarrière te moeten repareren voordat de test verder ging. 

Marc Marquez heeft het te pakken

Het Honda-fabrieksduo Marc Márquez en Dani Pedrosa gingen woensdag het circuit op met de bloksettings waarmee zij de vorige test op het circuit van Sepang eindigde. Uiteindelijk was het de jongste Spanjaard die zijn naam als eerste op de resultatenlijst kon noteren (1:29.497). 

Viñales iets minder snel

Hoewel Maverick Viñales (1:29.990) in eerdere tests meteen al bewees dat Yamaha’s keuze voor hem een goede was, liet hij het ook in deze test niet afweten. Hij wisselde de tweede plek op het scorebord af met teamgenoot Valentino Rossi, waarna de Italiaan uiteindelijk net iets sneller bleek (1:29.684).

Wat gebeurt er hierna?

Hierna wordt op 8 maart getest op het circuit van Jerez en vervolgens op 10 en 17 maart op het circuit van Qatar. Op dat circuit gaat op 26 maart voor het eerst het licht en gaan de coureurs en het seizoen past écht van start. We kunnen niet wachten!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.