MV Agusta en Yakhnich motorsport uit elkaar

Het Franse GP One weet te melden dat het Russische Yakhnich Motorsport en het Italiaanse merk MV Agusta per direct uit elkaar zijn in zowel het World Superbike alsmede het World Supersport kampioenschap.

Bij de scheiding krijgt Yakhnich de voogdij over Leonov, die dit seizoen in principe niet meer in actie komt. Al bestaat er nog de kans dat het team een Yamaha R6 inzet, zoals verleden jaar met kampioen Sam Lowes. Superbike-coureur Claudio Corti en Supersport-man Jules Cluzel gaan met een door de fabriek opgezet MV Agusta team verder.

Voor Corti zal er niet veel veranderen, want de F4 superbike is nou niet bepaald competitief en zal dat van de ene op de andere dag ook niet worden, maar voor Cluzel ligt het wat gevoeliger. De Fransman op de F3 675 staat namelijk tweede in het Supersport wereldkampioenschap, 33 punten achter Nederlander Michael van der Mark. Voor hem valt er dus eventueel iets te winnen, mits er een eind aan de bloedvorm van Van der Mark komt.

Wanneer de eventuele breuk officieel wordt en hoe MV Agusta en Yakhnich verder gaan zal op Misano blijken dit weekend. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?