MXGP blijft bij de NOS

Ja, de timing is wat vreemd… Want wanneer er weer een MXGP gereden gaat worden, durft niemand te zeggen maar als het zover is, hebben we goed nieuws. De Nederlandse motorcross-fan hoeft namelijk ook dit seizoen niets te missen van de verrichtingen van Glenn Coldenhoff en natuurlijk Jeffrey Herlings (foto).

De MXGP-organisatie heeft namelijk aangekondigd dat de NOS ook in 2020 alle wedstrijden rechtstreeks uit zal zenden. De NOS meldde dit zelf overigens al eerder, maar een bevestiging van de organisatie liet lang op zich wachten.

De eerste twee rondes van het seizoen werden begin maart nog wel afgewerkt, in het Engelse Matterley Basin en Valkenswaard was Herlings de sterkste. Daarna kwam ook de MXGP stil te liggen.

Hoe dan ook, mocht het seizoen op enig moment hervat worden, dan is dat dus bij de NOS te zien. De zender richt zich sinds het grote MXGP-succes van Jeffrey Herlings al meer en meer op de cross. Sinds 2017 worden de wedstrijden bijvoorbeeld live uitgezonden op televisie dan wel online.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?