vrijdag 3 februari 2023

Richard Hammond doet ‘Long Way Round’ vanuit huis

Nu een groot deel van de wereldbevolking thuiswerkt en de rest zo goed als mogelijk thuisblijft, proberen we allemaal manieren te vinden om gezond te blijven. Da’s voor motorrijders geen makkelijke opgave, nu van ons verwacht wordt toch vooral thuis te blijven. Het enige wat je zou willen doen is naar buiten gaan en rijden. Het is zeulk heerlijk weer. Richard Hammond is geen uitzondering. Hij besloot zijn eigen versie van Long Way Round te doen, de epische reis die Charlie Boorman en Ewan McGregor maakten op BMW’s.

Zoals je je kunt voorstellen, verlaat Hammond zijn huis niet, dus het is niet zo’n groot avontuur als je zou hopen. Dat gezegd hebbende, de motoren en auto’s die in de video worden getoond, zijn serieuze blikvangers. In de video, zien we een BMW R52 uit 1929 en een Sunbeam uit dezelfde tijd, maar die is minder geavanceerd dan de BMW.

Wat opvalt zijn niet Hammond’s domme capriolen of het feit dat hij op een gegeven moment met de motor tegen een hek loopt en het voorspatbord een beetje buigt. Wat vooral verbaast is hoezeer de R52 op de nieuwe BMW R 18 lijkt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen