MXGP-kalender opnieuw op de kop

De voortdurende coronacrisis blijft de MXGP-kalender overhoop gooien. Alle wedstrijden die voor juni gepland, zijn verplaatst naar nieuwe data. De aankondiging van de Franse overheid dat er tot 15 juli nog geen evenementen mogen plaatsvinden, zette de nieuwe verschuivingen min of meer in gang. “Om de gezondheid en veiligheid van ons personeel, de teams, de fans en de coureurs te garanderen, hebben we nieuwe aanpassingen gedaan aan de kalender”, zo schrijft de organisatie van MXGP.

Op 28 juni zou er oorspronkelijk in het Franse Saint-Jean-d’Angély gereden worden, voor die MXGP is nog geen nieuwe datum aangewezen. De wedstrijd die voor 7 juni gepland stond in Orlyonok, Rusland verhuist naar 5 juli. De wedstrijd in Letland is van 14 juni is ook verplaatst, de race in Kegum staat nu voor 12 juli op de kalender. Waarbij er uiteraard telkens ook op zaterdag gereden wordt.

Dit alles heeft ook weer gevolgen voor de wedstrijden in Italië in juli: Maggiore (5 juli) is verplaatst naar 19 juli, waardoor de crossers pas op 4 oktober in Trentino in actie komen in plaats van 19 juli.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?