MXoN-helden géén Sportploeg van het Jaar

Voor het eerst in de geschiedenis de Motocross of Nations winnen, blijkt helaas niet voldoende te zijn om Sportploeg van het Jaar te worden. Een trieste constatering, maar het is niet anders zo bleek gisterenavond toen de vakjury haar keuze bekend maakte.

Het Nederlands vrouwenelftal, Ajax, de roeiers van de dubbelvier en de baanwielrenners op de teamsprint maken nog wel kans op deze titel. Tijdens het Sportgala op 18 december wordt duidelijk wie zich Sportploeg van het Jaar mag noemen. Voor ons is dat echter gewoon TeamNL met Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen.

De crossers zijn overigens niet de enige die afvielen. Dat gold bijvoorbeeld ook voor de nationale hockeydames en -heren en zelfs voor het Nederlands voetbalelftal. Vorig jaar maakte Jeffrey Herlings kans om Sportman van het Jaar te worden, maar dat werd uiteindelijk schaatser Kjeld Nuis.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?