13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MXoN-helden géén Sportploeg van het Jaar

Voor het eerst in de geschiedenis de Motocross of Nations winnen, blijkt helaas niet voldoende te zijn om Sportploeg van het Jaar te worden. Een trieste constatering, maar het is niet anders zo bleek gisterenavond toen de vakjury haar keuze bekend maakte.

Het Nederlands vrouwenelftal, Ajax, de roeiers van de dubbelvier en de baanwielrenners op de teamsprint maken nog wel kans op deze titel. Tijdens het Sportgala op 18 december wordt duidelijk wie zich Sportploeg van het Jaar mag noemen. Voor ons is dat echter gewoon TeamNL met Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen.

De crossers zijn overigens niet de enige die afvielen. Dat gold bijvoorbeeld ook voor de nationale hockeydames en -heren en zelfs voor het Nederlands voetbalelftal. Vorig jaar maakte Jeffrey Herlings kans om Sportman van het Jaar te worden, maar dat werd uiteindelijk schaatser Kjeld Nuis.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen