Nabeschouwing: Wat vonden 46, 93 en 99?

Nadat Marquez met een paar voor hem typerende inhaalacties de toon van de race zette, ging hij in zijn jonge enthousiasme bijna onderuit. Hierop volgde een ook zo voor hem typerende ‘save’, wat hem op plek 5 deed terugvallen. Nog vier inhaalacties te gaan dus, garant voor spektakel. En dat kwam er. Maar wat vonden 93, 46 en 99 zelf van de race?

De crash die nummer 99 (Jorge Lorenzo) had tijdens de warming up, was volgens hem belangrijk voor zijn prestatie. “Soms kan een slechte situatie je iets goeds brengen. Door de crash heb ik zowel de harde optie als de zachte kunnen proberen. De harde gaf me vertrouwen, waardoor ik met mijn instinct heb besloten om voor de harde optie te gaan. Soms brengen deze situaties je naar de top”, vertelt Lorenzo verbaasd over zijn podium.

Rijder 46 (Valentino Rossi) moest zijn best doen om positief te reageren. “Het is zonde dat ik met nog twee ronden te gaan een fout maakte en wijd ging. Ik ben niet helemaal blij, omdat ik als eerste van de Yamaha’s en vóór Lorenzo wilde finishen. In de tweede helft van de race was Lorenzo sneller. Jammer, want ik had nog wat in petto. Nu ben ik de punten kwijtgeraakt aan Jorge.” 

Vanzelfsprekend was het de coureur met nummer 93 (Marc Marquez) met de meeste feestelijke reactie. “Ik ben heel blij om te winnen in een thuisrace en één van mijn favoriete races. Ik wachtte op deze GP. Het was een belangrijke overwinning, maar het is nog niet over. Het was een wonder dat ik niet crashte in bocht 7. Vanaf dat punt heb ik besloten om meer relaxed te rijden. Het was goed om een gat te slaan tussen mij en Valentino, omdat hij op punten inliep. Dat zou anders  zijn moreel te veel oppeppen en wellicht voor ons twijfel creëren. Ik was heel blij op het podium, maar het meest emotionele moment van die dag was toen mijn broer (Alex Marquez, red) zijn eerste Moto2-podium scoorde.“

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.