Een wheelie van ruim 60 km

Afgelopen week werd het wereldrecord wheelie voor vrouwen op naam van Kimberley Schijven gezet. De Nederlandse werd officieel de eerste vrouw die een kilometer op haar achterwiel reed. Het algehele wereldrecord wheelie werd ook onlangs gevestigd door een Nederlander. Egbert van Popta reed een kilometer op z’n achterwiel en behaalde een snelheid van 343 kilometer per uur. Dit weekend werd een andere wheelieprestatie neergezet. 

Het was Dougie Lampkin die begon aan een ronde van de Isle of Man TT. En niet zomaar een ronde, hij zou de gehele 37,7 mijl op zijn achterwiel rijden. Dat dit een uitdaging is waartegen Lampkin wel is opgewassen blijkt uit zijn indrukwekkende staat van dienst. De Engelsman begon in 1991 aan trial-rijden en won al meerdere malen het wereldkampioenschap. Daarnaast nam hij verschillende spraakmakende uitdagingen aan. Nu dus deze en daarvoor nam Lampkin wederom zijn trial bike mee. 

Hij startte met zijn Vertigo Ice Hell 300 vanaf de grand stand in Douglas en eindigde ruim ander half uur later. Met opperste concentratie en gevolgd door een cameraploeg reed hij de ruim 60 kilometer lange ronde. Hierbij moest hij de harde wind trotseren en het verkeer ontwijken. Want het circuit werd niet afgesloten zoals tijdens de TT. Wanneer hem werd gevraagd naar dit stukje geschiedenis schrijven, antwoordde de trialkoning nuchter. “De laatste vijftien seconden waren absoluut fantastisch, maar de rest was… een uitdaging.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.