dinsdag 21 mei 2024

Een wheelie van ruim 60 km

Afgelopen week werd het wereldrecord wheelie voor vrouwen op naam van Kimberley Schijven gezet. De Nederlandse werd officieel de eerste vrouw die een kilometer op haar achterwiel reed. Het algehele wereldrecord wheelie werd ook onlangs gevestigd door een Nederlander. Egbert van Popta reed een kilometer op z’n achterwiel en behaalde een snelheid van 343 kilometer per uur. Dit weekend werd een andere wheelieprestatie neergezet. 

Het was Dougie Lampkin die begon aan een ronde van de Isle of Man TT. En niet zomaar een ronde, hij zou de gehele 37,7 mijl op zijn achterwiel rijden. Dat dit een uitdaging is waartegen Lampkin wel is opgewassen blijkt uit zijn indrukwekkende staat van dienst. De Engelsman begon in 1991 aan trial-rijden en won al meerdere malen het wereldkampioenschap. Daarnaast nam hij verschillende spraakmakende uitdagingen aan. Nu dus deze en daarvoor nam Lampkin wederom zijn trial bike mee. 

Hij startte met zijn Vertigo Ice Hell 300 vanaf de grand stand in Douglas en eindigde ruim ander half uur later. Met opperste concentratie en gevolgd door een cameraploeg reed hij de ruim 60 kilometer lange ronde. Hierbij moest hij de harde wind trotseren en het verkeer ontwijken. Want het circuit werd niet afgesloten zoals tijdens de TT. Wanneer hem werd gevraagd naar dit stukje geschiedenis schrijven, antwoordde de trialkoning nuchter. “De laatste vijftien seconden waren absoluut fantastisch, maar de rest was… een uitdaging.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen