dinsdag 27 februari 2024

Nancy van de Ven wint belangrijkste Nederlandse motorsportprijs

Wereldkampioen motocross bij de dames Nancy van de Ven heeft de Hans de Beaufort-beker gekregen. Van de Ven ontving de prijs uit handen van NOC*NSF-directeur Marc van den Tweel tijdens het KNMV Motorsportgala in een volle Studio 21, te Hilversum.

Foto: Instagram Nancy van de Ven

De Hans de Beaufort-beker wordt sinds 1947 toegekend door het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) in jaren dat een Nederlandse motorsporter een prestatie van wereldformaat levert én ook naast de baan een ambassadeur is van de sport. Na vijf tweede plaatsen in de eindstand van het WK, was het voor doorzetter Van de Ven in 2022 ein-de-lijk raak: ze pakte de wereldtitel. En nu dus óók de Hans de Beaufort-beker, als eerste solo-dame.

Nancy van de Ven: “Ik zag dit echt niet aankomen. De avond ging z’n gangetje. Maar, toen de band net Natural Woman begon te spelen, dacht ik ‘het zal toch niet’. En nu toch!”
 
Marc van den Tweel: “Het is een grote eer om de Hans de Beaufortbeker uit te mogen reiken. In de eerste plaats natuurlijk omdat Nancy van de Ven een fantastische sportvrouw is, die eindelijk en verdiend wereldkampioen is geworden. Daarbij is ze een inspirerend voorbeeld voor veel jonge, vrouwelijke motorsporters. Haar prestaties zijn van betekenis om de sport ook groter te laten worden onder meisjes en vrouwen.”

Mirjam Pol wint voor de derde keer Le Dakar!

Ben Majoor Trofee
 
Rick Elzinga werd afgelopen seizoen Europees Kampioen motocross in de 250cc én won de Dutch Masters of Motocross 250cc. Als kers op de taart ontving hij tijdens het gala de Ben Majoor Trofee voor talent van het jaar. Rick start komend seizoen in het WK MX2 en kreeg de trofee dan ook overhandigd door David Luongo, directeur van InFront Moto Racing en daarmee organisator van het wereldkampioenschap motocross.
 
David Luongo: “Kampioenen zijn de kern van onze sport. Ze geven jonge sporters een droom en een doel. Daarom moeten zulke successen worden gevierd, op avonden als deze. Successen als die van Rick, die deze prijs zeer verdient.
 
Rick Elzinga: “Het was mooi om Europees kampioen te worden, hier heb ik altijd voor gewerkt. Het team, mijn familie de motor, het gevoel… Alles moet kloppen om zo’n seizoen neer te zetten. De volgende stap is natuurlijk wereldkampioen worden. Hopelijk kan ik dat in de toekomst waarmaken.”
 
Motorsporthart en Duurzaamheidstrofee
 
Eric Bulsink ontving tijdens het gala het Motorsporthart; een ereprijs voor bijzondere inzet binnen de motorsport. Hoewel hij een stapje terug heeft gedaan, is Bulsink als journalist en hoofdredacteur van verschillende bladen al decennialang een bekend gezicht in de Nederlandse motorwereld.
 
De eerste ontvanger van de nieuwe Duurzaamheidstrofee werd Jan Olthof. Namens Motorclub Nijverdal-Hellendoorn (MCNH) is hij betrokken bij een succesvolle samenwerking met Staatsbosbeheer met betrekking tot het tegengaan van wildcrossen. Sinds afgelopen najaar wordt de opsporing gedaan met elektrische motoren.


 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen