Nederland krijgt er nóg een Red Bull Rookie bij

Naast Walid Soppe, die zijn tweede jaar in de Red Bull Rookies gaat rijden, en Victor Steeman, krijgen we komend seizoen last-minute alsnog een derde Nederlander aan de start van de Red Bull Rookies-serie. En wel Sander Kroeze.

De veertienjarige Groninger kwam afgelopen seizoen uit in de Moriwaki 250-klasse en werd ook geselecteerd voor het Red Bull Rookie-selectie event, maar zelfs ondanks indrukwekkende tijden, besloot de organisatie hem geen startbewijs voor 2016 toe te kennen.

Achter de schermen heeft onder meer KNMV-bondscoach Barry Veneman aan wat touwtjes getrokken en nu mag Kroeze alsnog starten in de talentencup. Buiten het Rookie-seizoen rijdt hij trouwens in de ADAC Noord Europese Cup (voorheen IDM) met Ernst Dubbink Eveno Racing. Hij volgt daar Walid Soppe op, van wie hij dus dit seizoen concullega wordt in de Rookies Cup.

Nederland heeft haar sporen al achtergelaten in de door Red Bull georganiseerde talentenklasse. In 2012 werd Scott Deroue knap tweede in de klasse achter Florian Alt en afgelopen seizoen was het Bo Bendsneyder die sensationeel kampioen werd in de Red Bull Rookies Cup. Bendsneijder verdiende met zijn kampioenschap een zitje bij het KTM fabrieksteam in de Moto3 voor 2016.

Verleden jaar werden Robert Schotman en Walid Soppe respectievelijk elfde en zestiende in de Rookies Cup.

Foto: Ad Kievit.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.