vrijdag 26 april 2024

Voertuig- diefstal- cijfers over 2015 zijn binnen!

We vallen met de deur in huis: er zijn het afgelopen jaar meer motoren geklauwd. En nu ga ik verder om de reden daarachter te zoeken bij moeilijker te stelen auto’s, want het aantal autodiefstallen liep fors terug. Dat is de conclusie die we opmaakten uit de cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Auto’s zijn tegenwoordig veel beter beveiligd door allerhande handige elektronica, waardoor het niet alleen veel moeilijker geworden is een auto te stelen, maar ook minder makkelijk is iets over te houden aan de ontvreemde aanwinst. De politie is namelijk veel actiever gaan jagen op handel in illegale auto-onderdelen. Geen winst meer te halen dus. De procentuele daling kwam uiteindelijk uit op 5,8 procent minder gestolen auto’s ten opzichte van 2014.

De beter beveiligde auto’s de schuld geven van het groter aantal gejatte motoren, is te gemakkelijk. Want ook uitermate zachte weer van 2015 speelt mee. Meer motoren uit de stalling en op de weg, resulteert ook in meer gepikte motoren. Eigenlijk heel logisch. Het percentage motordiefstallen steeg dan ook met vijf procent ten opzichte van het jaar ervoor. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen