Nicky Haydens nalatenschap leeft voort in liefdadigheid

Nicky Hayden was meer dan alleen een talent. Hij werd net zo hoog aangeslagen voor zijn vriendelijkheid, positiviteit en toewijding als voor zijn motorvaardigheid die hem in 2006 het MotoGP-wereldkampioenschap opleverde. Gelukkig leeft zijn nalatenschap voort in vele vormen van liefdadigheid die in zijn naam worden uitgevoerd.

Daklozen huisvesting

Het meest recente project is Nicky Hayden Apartments. Ze werden vorig jaar geopend in Owensboro, Kentucky. In deze stad groeide de Kentucky Kid op en de appartementen bieden betaalbare huisvesting aan mensen die de overgang maken vanuit dakloosheid. Het is bijna vier jaar geleden dat Hayden overleed, nadat hij werd aangereden door een auto terwijl hij op de fiets aan het trainen was. Het bericht op Twitter bracht een kleine glimlach op ons gezicht, maar ook een mistige blik.

Nicky Hayden opgenomen in USA Motorsports Hall of Fame

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?