donderdag 18 april 2024

Nicky Haydens nalatenschap leeft voort in liefdadigheid

Nicky Hayden was meer dan alleen een talent. Hij werd net zo hoog aangeslagen voor zijn vriendelijkheid, positiviteit en toewijding als voor zijn motorvaardigheid die hem in 2006 het MotoGP-wereldkampioenschap opleverde. Gelukkig leeft zijn nalatenschap voort in vele vormen van liefdadigheid die in zijn naam worden uitgevoerd.

Daklozen huisvesting

Het meest recente project is Nicky Hayden Apartments. Ze werden vorig jaar geopend in Owensboro, Kentucky. In deze stad groeide de Kentucky Kid op en de appartementen bieden betaalbare huisvesting aan mensen die de overgang maken vanuit dakloosheid. Het is bijna vier jaar geleden dat Hayden overleed, nadat hij werd aangereden door een auto terwijl hij op de fiets aan het trainen was. Het bericht op Twitter bracht een kleine glimlach op ons gezicht, maar ook een mistige blik.

Nicky Hayden opgenomen in USA Motorsports Hall of Fame

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen