13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nicky Haydens nalatenschap leeft voort in liefdadigheid

Nicky Hayden was meer dan alleen een talent. Hij werd net zo hoog aangeslagen voor zijn vriendelijkheid, positiviteit en toewijding als voor zijn motorvaardigheid die hem in 2006 het MotoGP-wereldkampioenschap opleverde. Gelukkig leeft zijn nalatenschap voort in vele vormen van liefdadigheid die in zijn naam worden uitgevoerd.

Daklozen huisvesting

Het meest recente project is Nicky Hayden Apartments. Ze werden vorig jaar geopend in Owensboro, Kentucky. In deze stad groeide de Kentucky Kid op en de appartementen bieden betaalbare huisvesting aan mensen die de overgang maken vanuit dakloosheid. Het is bijna vier jaar geleden dat Hayden overleed, nadat hij werd aangereden door een auto terwijl hij op de fiets aan het trainen was. Het bericht op Twitter bracht een kleine glimlach op ons gezicht, maar ook een mistige blik.

Nicky Hayden opgenomen in USA Motorsports Hall of Fame

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen