Nieuw jacht voor Valentino Rossi?

De investering die gepaard gaat met het nieuwe jacht van Valentino Rossi zou volgens geruchten een paar miljoen euro zijn. Een deel daarvan wordt gedekt door de verkoop van het vorige jacht: de Titilla II.

Nieuw jacht Valentino Rossi is flinke investering

De naam zal waarschijnlijk hetzelfde blijven en alleen de nummering zal veranderen: na de Titilla en Titilla II is het aannemelijk dat het derde jacht Titilla III gaat heten. De nieuwe luxe boot heeft Rossi naar verluidt weer besteld bij de Ferretti-scheepswerf in Mondolfo. Daar heeft hij de afgelopen jaren al zijn boten gekocht. Voor de nieuwe boot is een investering nodig van een paar miljoen euro, waarvan een deel is gedekt door de verkoop van zijn vorige jacht.

Franse verzamelaar

De Titilla II lag de afgelopen vijftien jaar in de toeristische haven van Pesaro aan de kade. Volgens Il Resto del Carlino is het gekocht door een Franse verzamelaar. Wat de nieuwe boot betreft, zou Rossi gekozen hebben voor een Pershing met een lengte van ongeveer 30 meter. Dat is groter dan de vorige, maar de prestaties zijn ook beter. En de prijs is veel hoger.

Valentino Rossi neemt je mee op de VR46 Ranch Circuit Tour

Valentino Rossi’s nieuwe liefde

Niemand die zich in de omgeving van VR46 bevindt, bevestigt de nieuwe aankoop. Het is ook niet uitgesloten dat er in dit stadium onderhandeling gaande zijn met de Ferretti-scheepswerf. Opvallend is dat Valentino Rossi de afgelopen jaren zijn boot in een toenemende frequentie heeft gebruikt. Tot een paar jaar geleden werd de boot maar mondjesmaat gebruikt. Vaker lag-ie te dobberen aan de kade. Het is dan ook waarschijnlijk dat deze hernieuwde liefde voor het water Valentino Rossi heeft gebracht naar de aankoop van een nieuwe boot.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?