22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

Zeldzame Crocker Big Twin uit 1940 dit voorjaar op de veiling

Elke keer dat er een Crocker op de veiling komt, is iedereen die geïnteresseerd is in historische motorfietsen in rep en roer. Zelfs voor niet-fans zijn goed gerestaureerde Crockers bijna boeiende kunstwerken. Neem bijvoorbeeld deze Crocker Big Twin uit 1940 die eind april op de veiling van 2021 Mecum Las Vegas wordt afgehamerd.

Volgens Mecum omschrijft het officiële Crocker Register de motor als ‘Dale’s Burnout Special’. De motor maakte ooit deel uit van de Dale Walksler’s-Collectie. Dat was de stuwende kracht achter het Wheels Through Time Museum in Maggie Valley, North Carolina. Voor de onbekenden: dit is een belangrijk museum, vooral omdat alle motoren in de collectie in rijconditie moeten zijn. Ook op de Crocker zou je een ritje kunnen maken.

Klassiekers en racemotoren in de schuur van Frank

De video laat horen hoe een Crocker Big Twin klinkt. Er gaat toch niets boven het tot leven zien komen van een stuk geschiedenis, die ook nog eens je zintuigen prikkelt. Op de foto’s kun je zien dat de Crocker een secure en uitgebreide restauratie heeft ondergaan. Volgend Mecum is die ook nog eens ‘recent’ uitgevoerd. Het veilinghuis geeft geen verdere details over de restauratie, zoals wie het heeft uitgevoerd of wat er is gerestaureerd of vervangen. Serieuze geïnteresseerden zullen ongetwijfeld veel over de details willen weten voor ze gaan bieden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen