Zeldzame Crocker Big Twin uit 1940 dit voorjaar op de veiling

Elke keer dat er een Crocker op de veiling komt, is iedereen die geïnteresseerd is in historische motorfietsen in rep en roer. Zelfs voor niet-fans zijn goed gerestaureerde Crockers bijna boeiende kunstwerken. Neem bijvoorbeeld deze Crocker Big Twin uit 1940 die eind april op de veiling van 2021 Mecum Las Vegas wordt afgehamerd.

Volgens Mecum omschrijft het officiële Crocker Register de motor als ‘Dale’s Burnout Special’. De motor maakte ooit deel uit van de Dale Walksler’s-Collectie. Dat was de stuwende kracht achter het Wheels Through Time Museum in Maggie Valley, North Carolina. Voor de onbekenden: dit is een belangrijk museum, vooral omdat alle motoren in de collectie in rijconditie moeten zijn. Ook op de Crocker zou je een ritje kunnen maken.

Klassiekers en racemotoren in de schuur van Frank

De video laat horen hoe een Crocker Big Twin klinkt. Er gaat toch niets boven het tot leven zien komen van een stuk geschiedenis, die ook nog eens je zintuigen prikkelt. Op de foto’s kun je zien dat de Crocker een secure en uitgebreide restauratie heeft ondergaan. Volgend Mecum is die ook nog eens ‘recent’ uitgevoerd. Het veilinghuis geeft geen verdere details over de restauratie, zoals wie het heeft uitgevoerd of wat er is gerestaureerd of vervangen. Serieuze geïnteresseerden zullen ongetwijfeld veel over de details willen weten voor ze gaan bieden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?