Maverick Viñales treedt in voetsporen Rossi met eigen raceteam

De vader van Maverick Viñales, Angel, heeft het project gerealiseerd waar hij al een tijdje mee liep. Het team is gevestigd in MotorLand Aragón en neemt voorlopig deel aan het volgende wereldkampioenschap Supersport 300 en de Yamaha R3 Cup.

Het afgelopen seizoen toonde Maverick ‘Top Gun’ Viñales interesse in het overnemen van een deel van de structuur van het Sky Racing Team VR46 Moto3. Maverick was benaderd om zelf een raceteam op te zetten. Nou ja, eigenlijk was het zo dat Maverick dat idee had, maar zijn vader Angel het uitvoerde. Immers heeft Top Gun als bouwjaar 1995 in zijn paspoort staan en als je 26 jaar bent, is er genoeg tijd om na te denken over de toekomst. Angel, die zijn zoon gedurende zijn hele carrière heeft begeleid, weet hoe moeilijk het is om je in het begin in de picture te rijden. Door de begeleiding van zijn zoon wil hij een vervolg geven aan zijn ervaringen. En zo is het Vinales Racing Team geboren.

Jonge coureurs kunnen veel leren van Top Gun.

Het team debuteert in 2021 in het Supersport 300 Wereldkampioenschap. In vergelijking met de Moto3, is de supersport eenvoudiger. Grid slots zijn gemakkelijker te verwerven, het aantal wedstrijden is kleiner en ze vinden uitsluitend in Europa plaats.

Maverick en zijn vader Angel

Vinales Raceteam: de structuur

‘Ik ben echt opgewonden om mijn project eindelijk in de praktijk te kunnen brengen,’ zegt Angel. ‘Ik wilde een eigen team samenstellen, zodat coureurs al vroeg hun talent kunnen laten zien. We werken eraan om klaar te zijn voor de start van het kampioenschap. Op dit moment zijn er twee coureurs, maar het is niet uitgesloten dat er nog een derde bij komt. Daarom werken Vinales en zijn staf aan een verhoging van het budget. Wat de technische kant van de zaak betreft, zal het team putten uit de ervaring van Vanni Lorenzini, die in het verleden uitgebreid met Yamaha heeft gewerkt. Voor de rijders wordt ook gedacht aan de Italiaanse ‘markt’. De motoren zullen de Yamaha YZF-R3’s en de standplaats is MotorLand Aragón. De motoren van Vinales verwachten we eind februari op het circuit voor de eerste tests. Het Vinales Racing Team heeft ook een jeugdteam, dat deelneemt aan de nieuwe Yamaha R3 European Cup.’

Isaac Vinales rijdt WorldSSP600.

Nieuw jacht voor Valentino Rossi?

Een racefamilie

Maverick’s neef Isaac racet al twee jaar met Yamaha in de Supersport 600, een categorie waarin hij vier podia heeft behaald. Isaac, die twee jaar ouder is dan Maverick, maakte zijn World Supersport debuut in 2010, maar na acht jaar zonder geweldige resultaten in de 125, Moto3 en Moto2 (zijn beste seizoen was in 2014, met drie podia in de Moto3), stapte hij over op de supersport.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?