maandag 29 mei 2023

Nieuwe SOBW-wegraceklasse

 Goed nieuws voor aanstormend talent! Volgend jaar gaat officieel de Yamaha R125-cup van start. In samenwerking met Arie Molenaar Motors heeft de SOBW gekozen voor de Yamaha YZF-R125. En bij die keuze is niet over een nacht ijs gegaan. Onder andere Bo Bendsneyder, kampioen van de Molenaar NSF100-cup, werd als testrijder ingezet.

Na tien rondjes was het echter al duidelijk voor Bo: “Deze motorfiets sluit perfect aan op de NSF100-klasse. De Yamaha YZF-R125 voelt zoals alle motoren met grote wielen waar ik dit jaar mee heb gereden.” Het enthousiasme is zelfs zo groot dat Bo na overleg met zijn vader direct besloot heeft komend seizoen zoveel mogelijk Yamaha R125-cupwedstrijden te gaan meerijden.

Omdat het een klasse is die betaalbaar moet blijven, mag slechts een beperkt aantal aanpassingen gedaan worden, zoals het aanbrengen van een killswitch, kettingwielbeschermingen, een racekuip en SAVA-racebanden die zowel onder droge als natte omstandigheden grip moet hebben.

De Yamaha YZF-R125 met de los meegeleverde racekuip, kettingwielbeschermingen, SAVA-racebanden en killswitch is verkrijgbaar via Arie Molenaar Motors of indien gewenst leverbaar via iedere Yamaha-motorfietsdealer. De richtprijs is 3500 euro, inclusief BTW.

Voor meer informatie verwijzen wij door naar Arie Molenaar Motors, te bereiken via info@ariemolenaarmotors.nl , of de SOBW, te bereiken via info@sobw.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image