Nieuwe SOBW-wegraceklasse

 Goed nieuws voor aanstormend talent! Volgend jaar gaat officieel de Yamaha R125-cup van start. In samenwerking met Arie Molenaar Motors heeft de SOBW gekozen voor de Yamaha YZF-R125. En bij die keuze is niet over een nacht ijs gegaan. Onder andere Bo Bendsneyder, kampioen van de Molenaar NSF100-cup, werd als testrijder ingezet.

Na tien rondjes was het echter al duidelijk voor Bo: “Deze motorfiets sluit perfect aan op de NSF100-klasse. De Yamaha YZF-R125 voelt zoals alle motoren met grote wielen waar ik dit jaar mee heb gereden.” Het enthousiasme is zelfs zo groot dat Bo na overleg met zijn vader direct besloot heeft komend seizoen zoveel mogelijk Yamaha R125-cupwedstrijden te gaan meerijden.

Omdat het een klasse is die betaalbaar moet blijven, mag slechts een beperkt aantal aanpassingen gedaan worden, zoals het aanbrengen van een killswitch, kettingwielbeschermingen, een racekuip en SAVA-racebanden die zowel onder droge als natte omstandigheden grip moet hebben.

De Yamaha YZF-R125 met de los meegeleverde racekuip, kettingwielbeschermingen, SAVA-racebanden en killswitch is verkrijgbaar via Arie Molenaar Motors of indien gewenst leverbaar via iedere Yamaha-motorfietsdealer. De richtprijs is 3500 euro, inclusief BTW.

Voor meer informatie verwijzen wij door naar Arie Molenaar Motors, te bereiken via info@ariemolenaarmotors.nl , of de SOBW, te bereiken via info@sobw.nl.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?