Nieuwe technisch regels WK Superbike

De FIM, Dorna en MSMA hebben bekend gemaakt dat ze het eens zijn geworden over nieuwe regels na veel discussies met betrokken partijen. De nieuwe Superbike regels zullen geleidelijk worden ingevoerd, beginnend in 2014, in drie fasen. 
 
Het doel van de nieuwe regels is het reduceren van de kosten en het vast stellen van een maximumprijs van de motor en de componenten, dit moet gebeuren met een jaarlijkse verlaging van kosten in de aankomende drie jaar. De kosten van de motor en zijn componenten zullen aanzienlijk lager worden dan ze nu zijn. Ook zal er een maximum worden ingesteld voor het aantal motorblokken dat een coureur tijdens het totale seizoen mag gebruiken. Onderdelen die in aanmerking komen om kosten op te besparen zijn de vering, de remmen en de versnellingsbak verhoudingen.
 
De constructeurs aanwezig in het FIM Superbike World kampioenschap hebben ingestemd met een minimum aantal motorfietsen, met dezelfde staat van tuning, die beschikbaar moeten zijn voor verkoop of leasing. De nieuwe technische regels zullen binnenkort worden gepubliceerd.
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.