13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Nürburgring failliet UPDATE

UPDATE 10-8-2012
Er lijkt nog meer goed nieuws te zijn voor de Nürburgring want de Duitse deelstaat Rijnland-Palts springt bij volgens onze collega’s van Nusport. De lokale overheid stemde vorig week al in met een reddingsplan voor het financieel geplaagde circuit. Het gaat om de verstrekking van een bedrag van 254 miljoen euro, waarmee de rente op een eerder afgesloten lening (voor de verbetering van het circuit) van 330 miljoen euro kan worden betaald. Later meer.

UPDATE 30-7-2012
Of het een echte redding is, moet nog blijken maar Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil de Nürburgring gaan helpen. Op de website van RTLGP zegt hij het volgende: “Ik wil met de mensen van de Nürburgring afspreken. We gaan bekijken of we hen kunnen helpen. Ze verkeren in financiële moeilijkheden.” Ecclestone is al eigenaar van onder andere Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk.

De Nürburgring is helaas niet het enige circuit dat in de financiële problemen zit. Ook Portimão heeft vergelijkbare problemen. Onduidelijk is nog wat de gevolgen daarvan zullen zijn. We houden jullie op de hoogte!

BERICHT 19-7-2012
De Nürburgring moet voor een deel of in zijn geheel worden verkocht. Dat meldt de Telegraaf. Deelstaat Rheinland-Pfalz, die het circuit bijna volledig in handen heeft, heeft eerder bij  de Europese Commissie in Brussel financiële steun van 13 miljoen euro gevraagd, om een faillissement te voorkomen. Met dit bedrag kon de deelstaat de rente van een lening van 330 miljoen euro bij de investeringsbank ISB voldoen.

De EU weigerde, waardoor het circuit nu op een faillissement  afstevent. Het Duitse circuit schijnt 126 miljoen euro waard te zijn. De deelstaat blijft, zelfs als alles wordt verkocht, met een schuld  van 287 miljoen zitten. Races zijn tot op heden nog niet afgezegd door de dreiging van het faillissement.

Foto: Nurburgring.de

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen