dinsdag 18 juni 2024

NW200: Michael Dunlop’s achterband explodeert bij 300 km/u

Michael Dunlop’s achterband explodeert tijdens Race 1 van de North West 200. De coureur wist z’n motor onder controle te houden, ondanks de zeer hoge snelheid.

Dunlop was niet de enige waarbij het probleem zich voordeed tijdens races. Peter Hickman had een soortgelijk voorval. Na Race 1 besloot Dunlop dan ook de levering stop te zetten, waardoor de rijders die deze banden gebruikten met lege handen stonden. Met de Tourist Trophy over twee weken in het verschiet, moeten de zaken zo snel mogelijk worden rechtgezet.

In een sectie waar de snelheid angstaanjagend hoog is, zo’n 300 km/u, kwam de achterband los, waardoor Dunlop een mirakel moest verrichten om niet onderuit te gaan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen