Officieel: IodaRacing naar het WK Superbike

We hebben de geruchten lang genoeg aangehoord, en dat vonden ze bij IodaRacing Project ook; IodaRacing stapt per direct uit de MotoGP en stapt even zo goed per direct in in het WK Superbike als het enige Aprilia-team.

Dorna wilde Aprilia graag behouden in de productie gebaseerde race-serie en heeft in de zoektocht naar een vervanging van het Red Devils Roma-team heel wat kandidaten benaderd. Uiteindelijk werd ook Ioda gevraagd, maar die waren nog druk betrokken bij de MotoGP, ook met Aprilia. Laat Dorna nou ook daar de scepter zwaaien.

De overstap van het team is inmiddels wel bevestigd, maar de rijders zijn nog zo ongewis als… nou ja, niet bepaald ongewis, eigenlijk. De bevestiging verwachten we desalniettemin ieder moment, want Lorenzo Savadori staat na het winnen van de Superstock 1000-titel nog steeds onder contract bij Aprilia, maar het Noalese merk had dus nog niet echt een plekje om hem naar door te schuiven. Nu wel dus.

Hetzelfde geldt feitelijk voor Alex de Angelis, die bij Ioda onder contract staat en een startbewijs heeft voor het 2016 MotoGP-seizoen. Moet heel vreemd lopen wil Dorna niet ook dat contract openbreken en een streep door MotoGP zetten. Kalk er vervolgens World Superbike-klasse aan boord van een Aprilia RSV4 RF neer, en het verhaal is rond.

UPDATE:

Inmiddels is de officiële deelnemerslijst voor 2016 bekend en daar prijken ook de namen van Savadori en De Angelis op.

WK Superbike-redacteur Marien Cahuzak op Facebook:

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?