dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Officieel: IodaRacing naar het WK Superbike

We hebben de geruchten lang genoeg aangehoord, en dat vonden ze bij IodaRacing Project ook; IodaRacing stapt per direct uit de MotoGP en stapt even zo goed per direct in in het WK Superbike als het enige Aprilia-team.

Dorna wilde Aprilia graag behouden in de productie gebaseerde race-serie en heeft in de zoektocht naar een vervanging van het Red Devils Roma-team heel wat kandidaten benaderd. Uiteindelijk werd ook Ioda gevraagd, maar die waren nog druk betrokken bij de MotoGP, ook met Aprilia. Laat Dorna nou ook daar de scepter zwaaien.

De overstap van het team is inmiddels wel bevestigd, maar de rijders zijn nog zo ongewis als… nou ja, niet bepaald ongewis, eigenlijk. De bevestiging verwachten we desalniettemin ieder moment, want Lorenzo Savadori staat na het winnen van de Superstock 1000-titel nog steeds onder contract bij Aprilia, maar het Noalese merk had dus nog niet echt een plekje om hem naar door te schuiven. Nu wel dus.

Hetzelfde geldt feitelijk voor Alex de Angelis, die bij Ioda onder contract staat en een startbewijs heeft voor het 2016 MotoGP-seizoen. Moet heel vreemd lopen wil Dorna niet ook dat contract openbreken en een streep door MotoGP zetten. Kalk er vervolgens World Superbike-klasse aan boord van een Aprilia RSV4 RF neer, en het verhaal is rond.

UPDATE:

Inmiddels is de officiële deelnemerslijst voor 2016 bekend en daar prijken ook de namen van Savadori en De Angelis op.

WK Superbike-redacteur Marien Cahuzak op Facebook:

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen