Bayliss terug bij Ducati!

Ducati heeft officieel bevestigd dat Oli Bayliss – zoon van Troy – zal deelnemen aan het nieuwe World Supersport-kampioenschap in 2022. Oli werd onlangs 18 jaar en eerder dit jaar behaalde hij zijn eerste Superbike-overwinning in het Australische Superbike kampioenschap. Hij deed dat in Darwin op een Ducati Panigale V4 R.

Tegenstander van Jeffrey Buis

Het lijkt wel of het zo moest zijn, want Ducati bracht onlangs een speciale editie uit van de Panigale V2 uit. Met deze motorfiets herdacht Ducati de eerste van Troy’s drie Superbike kampioenschappen, 21 jaar geleden. Op precies zo’n machine gaat Oli in 2022 deelnemen aan het nieuwe World Supersport-kampioenschap. Hij wordt dan de tegenstander van onze landgenoot Jeffrey Buis, die in 2022 met Kawasaki aan het kampioenschap deelneemt. Oli rijdt voor het Barni Racing World Supersport-team. Zijn teamgenoot is de 20-jarige Luca Bernardi.
De komst van Oli zal met spanning worden gevolgd, maar gelukkig staat hij met beide voeten op de grond. Ongetwijfeld zal hij net zo populair worden als zijn vader. Die dat overigens nog steeds is!

Ducati brengt met unieke Panigale V2 Bayliss eerbetoon aan Troy Bayliss

Gewijzigde reglementen

Tot nu toe was de Supersport-klasse door de reglementen gebonden aan 600cc-viercilinder, 675cc-driecilinder en 750cc-tweecilinder machines. Omdat de markt de laatste jaren zo sterk is veranderd en er minder motorfietsen in deze categorie zijn opgenomen, is de Supersport-klasse in 2022 opengesteld voor 955cc-tweecilinders en 765cc-driecilinders.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?