woensdag 24 april 2024

UPDATE! Opnieuw beenbreuk voor Michael van der Mark

Update 21-05-2022: Michael is gisterenavond succesvol geopereerd, meldt zijn BMW-team zaterdagochtend. Hij kan zich nu volledig gaan focussen op herstel.

‘Vergeleken met Assen gaat het veel beter en dat geeft mij veel vertrouwen.’ Met deze positieve woorden vertrok Michael van der Mark begin deze week vanaf Portimao na een eendaagse test. Op naar Estoril, waar zijn WorldSBK-seizoen eindelijk een beetje zou kunnen beginnen, nadat het natuurlijk al een wonder was dat VDM twee races op Assen uit kon rijden. Maar op Estoril ging het al naar een paar minuten helemaal mis in de eerste vrije training, nadat Michael een highsider kreeg met zijn BMW.

Fotografie: WorldSBK

Valentino Rossi landt in de Metaverse

Meteen was duidelijk dat hij veel pijn had aan alweer zijn been en kort daarna kwam het bericht over een ‘right neck femur fracture’, ofwel femurhalsfractuur. Afgaande op deze berichten lijkt het eerder gebroken onderbeen van Michael dus niet opnieuw geblesseerd te zijn. Voorlopig is het echter wachten op verdere informatie aangezien Van der Mark nu in een ziekenhuis in Lissabon verder onderzocht wordt.

Hou je taai Michael! 

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen