13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Overwinning voor Stoner

Dani Pedrosa had een zeer goede start en ging daardoor als eerste de eerste bocht door, gevolgd door Casey Stoner en Jorge Lorenzo. Lorenzo wist Pedrosa voorbij te gaan, waardoor de Yamaha-coureur een tijdje leider op het Tsjechische circuit was. Totdat Stoner de leiding over nam. Pedrosa had minder geluk, hij kwam ten val in de vierde bocht en kon de race niet meer vervolgen.

Lorenzo kreeg het tijdens de race aan de stok met Andrea Dovizioso en Marco Simoncelli. Uiteindelijk passeerden zij allebei de regerend wereldkampioen. Simoncelli wist de derde plek te behouden en mocht dus zijn eerste podiumplek dit MotoGP-seizoen vieren. Dovizioso stelde de tweede plek veilig.

In het kampioenschap heeft Stoner nu 218 punten. Jorge Lorenzo 186, Andrea Dovizioso 163, Valentino Rossi 118 en Dani Pedrosa 110.

 
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen