Overwinning voor Stoner

Dani Pedrosa had een zeer goede start en ging daardoor als eerste de eerste bocht door, gevolgd door Casey Stoner en Jorge Lorenzo. Lorenzo wist Pedrosa voorbij te gaan, waardoor de Yamaha-coureur een tijdje leider op het Tsjechische circuit was. Totdat Stoner de leiding over nam. Pedrosa had minder geluk, hij kwam ten val in de vierde bocht en kon de race niet meer vervolgen.

Lorenzo kreeg het tijdens de race aan de stok met Andrea Dovizioso en Marco Simoncelli. Uiteindelijk passeerden zij allebei de regerend wereldkampioen. Simoncelli wist de derde plek te behouden en mocht dus zijn eerste podiumplek dit MotoGP-seizoen vieren. Dovizioso stelde de tweede plek veilig.

In het kampioenschap heeft Stoner nu 218 punten. Jorge Lorenzo 186, Andrea Dovizioso 163, Valentino Rossi 118 en Dani Pedrosa 110.

 
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.