13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Pata Junior Cup kleurt oranje

Met Max van Schoonhoven en Jaimie van Sikkelerus was Nederland al niet echt slecht vertegenwoordigd in de Pata European Junior Cup. Inderdaad, de klasse waarin Bo Bendsneyder vorig jaar twee keer wist te winnen en wat hem zeker verder hielp, op weg naar de Red Bull Rookies Cup. Hoewel Van Schoonhoven door voornamelijk pech en Van Sikkelerus vanwege gebrek aan wegrace-ervaring het dit jaar niet gemakkelijk hebben, verzuipen ze niet in deze klasse en dat is al knap op zich.

Op Magny-Cours – 3 tot en met 5 oktober – zullen ook Vasco van der Valk en Maurice Karsijns aan de start van deze opleidingsklasse verschijnen. Van der Valk baarde onlangs opzien door in het Britse Moto3/125cc-kampioenschap op Oulton Park als achtste te eindigen. Voor de goede orde, hij reed voor het eerst op deze zeer moeilijke baan, voor het eerst in de regen en voor het eerst een Moto3-race. Genoeg omstandigheden om het dus zonder excuus een stuk slechter te doen. Karsijns kennen we tot nu toe uit het Molenaar NSF100-kampioenschap en uit de  Yamaha R125 Cup. In die laatste klasse staat hij momenteel tweede, achter de ongenaakbare Karlo Slager. Karsijns won dit jaar echter al wel een wedstrijd op de lastige wielerbaan van Brakel.

Beide talenten komen aan de start dankzij bemiddeling van Rob Vennegoor’s RT Racing Support. Vennegoor: “Het is altijd mooi om talenten als deze een kans te geven. Vasco heeft van het weekeinde al getest op Magny-Cours terwijl Maurice op Zandvoort voor het eerst met de Honda CBR500R reed. Beide jongens deden het echt goed, waardoor ik erg benieuwd ben naar de resultaten. Gemakkelijk zal het natuurlijk niet worden, want het is voor hun de eerste race terwijl kampioenschap afsluit in Frankrijk.”

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen