Paul Friedrichs overleden

Vandaag wordt in het Duitse Erfurt de laatste eer bewezen aan voormalig motorcross-wereldkampioen Paul Friedrichs, die vorige week donderdag op 72-jarige leeftijd overleed. Ondanks alle beperkingen van het strenge Oostblok-regime van de (voormalige) DDR wist de uit Mecklenburg afkomstige Friedrichs zich op te werken tot een van de meest succesvolle GP-coureurs van de jaren zestig. Van 1966 tot en met 1968 behaalde hij drie opeenvolgende wereldtitels in de 500cc-klasse. Als fabrieksrijder bij CZ was Friedrichs ook de eerste coureur die met een tweetaktmachine een wereldtitel in de 500 cc klasse behaalde. Naast ontelbare overwinningen in het WK motorcross, behaalde hij ook diverse medailles met het Oost-Duitse Zesdaagse-team.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.