Frans Verhoeven met Yamaha in Dakar

Frans Verhoeven komt met Yamaha uit in de Dakar Rally van 2013 en 2014. De Nederlandse coureur tekende een overeenkomst van twee jaar met Yamaha Motor Europe en Yamaha Motor Nederland. Het Yamaha Netherlands Verhoeven zal deelnemen met een Yamaha 450 viertakt met volledige ondersteuning vanuit Frankrijk, waar het centrum van Yamaha’s Rally Raid activiteiten gevestigd is. De doelen zijn hoog. Zowel Yamaha als Verhoeven mikt op een top 5-klassering in de komende Dakar.

Laurens Klein Koerkamp, racing manager van Yamaha Motor Europe. “Nadat Hélder Rodrigues Yamaha verliet, zijn we op zoek gegaan naar een andere rijder met de kwaliteiten om in de top-5 te rijden. Verhoeven heeft de ervaring en de snelheid om dat te presteren.’’

Verhoeven gaat naar de Dakar met zijn eigen team, maar met volledige fabrieksondersteuning van Yamaha.”Ik heb de juiste mensen om me heen. Voormalig Dakarrijders Henk Vercoelen en Willy Wientjes helpen mij in de voorbereiding. Yamaha geeft me een monteur mee voor de technische ondersteuning. Ik ben bovendien op allerlei mogelijke manieren betrokken bij het opbouwen van de motor door Yamaha Frankrijk.”

De Dakar Rally 2013 start op 5 januari in de Peruaanse hoofdstad Lima. Na 8000 kilometer door Peru, Argentinië en Chili is de finish op 20 januari in Santiago de Chili.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?