13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Deroue wederom op podium

De Sachsenring was t.o.v. de eerste race compleet opgedroogd. Scott Deroue had wederom de beste start  voor Karel Hanika, Aaron España en Willi Albert. Onze landgenoot hield dat niet lang vol. Even later lag hij op de derde en daarna zelfs op de zevende plaats. De koppositie werd continu afgewisseld door Albert, Trautman, Lorenzo Baldassarri, Livio Loi en Florian Alt. Maar ook Deroue kwam af en toe sterk terug om vervolgens kort de groep te leiden.

Na enkele ronden van stuivertje te hebben gewisseld, raakten Niccolo Castellini, Baldassarri, Albert en Hafiq Azmi  van de baan door diverse valpartijen. Eerder hadden Kyle Ryde en Phillip Oettl de wedstrijd al moeten verlaten vanwege technische problemen.

In een flink uitgedunde rijdersgroep wist Trautman als eerste over de eindstreep te komen met slechts 0,003s achter hem Stefano Manzi op de tweede plaats. Deroue finishte als derde voor Alt, Marco Ramirez, Ivo Lopes, Loi, Jorge Martin, Karel Hanika en Bradley Ray.

Kampioenschap: Alt (157), Deroue (148) en Oettl (134).

Foto: Redbull, Gepa Pictures.
 
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen