Peter Bom: Nederlandse GP-dataman

Jan Boer was de afgelopen week voor ons ter plekke op het circuit van Jerez, waar o.a. Luca Grünwald aan het testen was. Boer sprak met Peter Bom.

Dataman Peter Bom draait al een jaar of veertien mee in de GP’s. In het verleden werkte hij bij het Duitse Kiefer Racing o.a. voor Stefan Bradl. Dit jaar brengt Kiefer Luca Grünwald aan de start. De 19-jarige coureur komt dit jaar voor het eerst met een vaste start in de GP’s in actie. In de voorgaande drie seizoenen reed hij zeven keer met een wildcard of als invaller een GP in de 125cc of Moto3. Hij werd in 2012 achtste in de Duitse GP. In het begin van zijn carrière won Grünwald in 2007 de ADAC Junior Cup en hij zegevierde tweemaal in het IDM, in 2010 in de 125cc en in 2012 in de Moto3.

Peter Bom over Grünwald: “Ik werk heel graag met hem. Ik verwacht dat hij in de tweede helft van het seizoen in de punten kan gaan rijden. Ik zie toekomst in hem. Van huis uit heeft hij geen cent te makken; zijn vader is schoorsteenveger. Vorig jaar is Luca twee keer als vervanger van de geblesseerde Florian Alt opgetreden. Ons seizoen met Alt, de Red Bull Rookies-kampioen van 2012, is heel teleurstellend verlopen. Luca brengt geen geld mee. Kiefer doet het helemaal van z’n eigen geld. In de veertien jaar dat ik meedraai heb ik al veel rijders meegemaakt. Niemand wist zo goed iets over de motor te zeggen als Chris Vermeulen. Ook Luca weet goed te verwoorden hoe de motor zich gedraagt. ”

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.