13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Peter Bom: Nederlandse GP-dataman

Jan Boer was de afgelopen week voor ons ter plekke op het circuit van Jerez, waar o.a. Luca Grünwald aan het testen was. Boer sprak met Peter Bom.

Dataman Peter Bom draait al een jaar of veertien mee in de GP’s. In het verleden werkte hij bij het Duitse Kiefer Racing o.a. voor Stefan Bradl. Dit jaar brengt Kiefer Luca Grünwald aan de start. De 19-jarige coureur komt dit jaar voor het eerst met een vaste start in de GP’s in actie. In de voorgaande drie seizoenen reed hij zeven keer met een wildcard of als invaller een GP in de 125cc of Moto3. Hij werd in 2012 achtste in de Duitse GP. In het begin van zijn carrière won Grünwald in 2007 de ADAC Junior Cup en hij zegevierde tweemaal in het IDM, in 2010 in de 125cc en in 2012 in de Moto3.

Peter Bom over Grünwald: “Ik werk heel graag met hem. Ik verwacht dat hij in de tweede helft van het seizoen in de punten kan gaan rijden. Ik zie toekomst in hem. Van huis uit heeft hij geen cent te makken; zijn vader is schoorsteenveger. Vorig jaar is Luca twee keer als vervanger van de geblesseerde Florian Alt opgetreden. Ons seizoen met Alt, de Red Bull Rookies-kampioen van 2012, is heel teleurstellend verlopen. Luca brengt geen geld mee. Kiefer doet het helemaal van z’n eigen geld. In de veertien jaar dat ik meedraai heb ik al veel rijders meegemaakt. Niemand wist zo goed iets over de motor te zeggen als Chris Vermeulen. Ook Luca weet goed te verwoorden hoe de motor zich gedraagt. ”

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen