donderdag 18 april 2024

Pikes Peak live volgen? Kan gewoon!

Frankrijk heeft races als de Bol d’Or en de 24 uren van Le Mans, in Japan heeft de Acht Uren van Suzuka een mythische status, natuurlijk is er de Isle of Man TT, maar ook de VS heeft een race van legendarisch niveau; de Pikes Peak International Hillclimb, en voor de liefhebber is dat dit jaar volledig live te volgen!

Dit jaar is alweer de 95e editie van de heuvelbestorming, waarbij auto’s, buggy’s, motoren, zijspannen en quads zich in een zo kort mogelijk tijdsbestek naar de 4.300 meter hoogte racen. De hoogte is alleen al een uitdaging – en de reden dat het evenement gaandeweg The Race To The Clouds is gaan heten – maar ook het feit dat het parkoers met hoek van gemiddeld 7,2 graden naar boven gaat, maakt het een extra spannend evenement.

In ons kikkerlandje heeft de hillclimb van Pikes Peak geen groot gevolg, maar dat komt vooral omdat de beelden pas achteraf te bekijken zijn en zelfs dan zijn de tweewielerklassen een ondergeschoven kindje bij het evenement. Als het nou gewoon allemaal live te zien zou zijn, over de gehele wereld, dan kon dat nog wel eens veranderen.

Gelukkig maar dat Matchsports.com daar voor dit jaar voor het eerst mee aanvangt. Het enige dat je hoeft te doen is je gratis aanmelden en inloggen, en dan ben je helemaal ’s werelds meest legendarische hillclimb van begin tot eind te volgen.

De races beginnen zondag 25 juni aanstaande om 16.00 uur Nederlandse tijd, dus die kun je eventueel mooi meepakken na de Dutch TT. Geen idee wat de Pikes Peak International Hillclimb inhoudt? Kijk hieronder dan maar eens!

Foto en video: Broadmoor Pikes Peak International Hillclimb

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen