vrijdag 3 februari 2023

Podium voor Van der Mark!

Michael van der Mark heeft gisteren op het circuit van Istanbul Park in Turkije een fantastische derde plaats behaald tijdens de elfde WK Supersport-race van 2013. De Pata Honda-coureur startte vanaf de zevende positie en streed in het begin van de wedstrijd zelfs knap met Sam Lowes en Kenan Sofuoglu. Helaas was het tempo van Lowes en Sofuoglu iets te hoog, maar de rest wist hem niet meer in te halen. Het was alweer het derde WK Supersport-podium voor de Rotterdammer, nadat hij eerder derde werd op Phillip Island en tweede op Aragon.

Michael van der Mark: “Mijn start was goed en daarna kon ik snel in mijn ritme komen. De baancondities waren wel lastig vandaag waardoor ik Sofuoglu en Lowes moest laten gaan. Ik hield goed de rijders achter mij in de gaten, die het gat wisten te verkleinen waardoor ik iets meer moest pushen. We hadden in de voorgaande races wel de snelheid, maar het lukte telkens niet om bij de eerste drie te eindigen. Daarom ben ik erg tevreden met het resultaat van vandaag. Dit weekeinde hebben we een hele grote stap voorwaarts gemaakt en daar wil ik mijn team voor bedanken, want ze hebben fantastisch werk geleverd. Ik moet nog een beetje werken aan mijn nieuwe rijstijl; in het heetst van de strijd is het moeilijk daar aan te denken!”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen