Pol Espargaró verlaat Yamaha

De wegen van de jongere Espargaró-broer en het Tech3 Yamaha-team scheiden na dit seizoen op vriendschappelijke wijze. Pol gaat daarmee voor het eerst sinds hij in 2014 in de MotoGP debuteerde op een ander merk dan Yamaha van start in 2017. 

Espargaró’s vertrek bij Yamaha komt niet geheel onverwacht, want hij wordt sinds enige tijd genoemd als de nieuwe teamgenoot van Bradley Smith – met wie hij momenteel ook de pitbox deelt bij Tech3 Yamaha – in het nieuwe KTM MotoGP-fabrieksteam. Al had Yamaha al aangegeven dat ze overeengekomen waren dat Pol vrij was te gaan of bij te tekenen.

De keuze lag dus bij de Spanjaard, die graag een fabriekszitje wilde voor 2017. Helaas kon hij niet doorstromen binnen de gelederen van Yamaha (Pol staat momenteel nog onder contract bij Yamaha en niet het Tech3-team, zoals bij Bradley Smith wel het geval was) omdat dat zitje vergeven is aan Maverick Viñales.

Dat Yamaha de keuze volledig bij Pol zelf neerlegde geeft aan dat ze zijn inzet enorm respecteren, en dat mag ook wel. Espargaró’s carrière bij Tech3 heeft dan ook al wel wat hoogtepuntjes gekend. Zo was hij al beste Rookie en beste Satellietrijder in 2014 en won hij in 2015 samen met Smith en Kats Nakasuga de prestigeuze 8 Uren van Suzuka, een titel die hij dit jaar gaat verdedigen.

Verwacht dat KTM en Pol Espargaró dit weekend nog de aanstaande samenwerking bekend maken.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?