dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Politie pakt nestvervuilers op

UPDATE 12-10-2011
De politie heeft de twee mafketels opgepakt die vorige week zondag een 52-jarige boswachter ernstig hebben verwond. De mannen werden op 3 oktober aangesproken door de boswachter, omdat ze illegaal aan het offroaden waren in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Een van de motoren viel tijdens het gesprek op het been van de boswachter, die daar een meervoudige breuk aan over hielp. In plaats van hem te helpen, gingen de mannen er echter vandoor.

De twee zijn maandag aangehouden door de politie. Het gaat om een 32-jarige en een 44-jarige inwoner van Nijverdal. Ze zijn gehoord en hebben een verklaring afgelegd over het incident. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen het duo.

BERICHT 4-10-2011
In het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is een 52-jarige boswachter gisterochtend gewond geraakt nadat hij twee offroadrijders aansprak op het feit dat gemotoriseerd verkeer in het nationaal park niet is toegestaan. Tijdens het gesprek viel een van de motoren tegen het been van de 52-jarige boswachter aan. Hij liep daarbij een meervoudige beenbreuk op. Het aangesproken duo bood geen hulp maar ging er vandoor.

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders vereniging is zeer ontstemd over de gebeurtenissen. Sporttechnisch directeur Johan Becker: “Wij veroordelen het gedrag van de twee rijders ten zeerste. Het feit dat zij illegaal het bos introkken, een ongeval veroorzaakten en het gewonde slachtoffer achterlieten is onacceptabel. Indien de namen van dit duo bekend worden en zij lid blijken te zijn van onze bond, dan zullen wij hen royeren. Overigens moet gezegd worden dat de twee op gekentekende motoren reden en ze daarmee dus geen motocrossers zijn, omdat motocross wordt beoefend op afgesloten circuits met wedstrijdmotoren.”

Als motorbond is de KNMV in gesprek met zowel lokale als regionale overheden om regelmatig legale offroadritten te organiseren en tevens om motocrosscircuits te behouden. Door het creëren van voldoende legale ruimte, hoopt de KNMV gebeurtenissen zoals die in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug te voorkomen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen