Pootjes is Europees kampioen

Hij kan waarschijnlijk zijn geluk niet op. De veertienjarige Davy Pootjes tekende onlangs een fabriekscontract met KTM en treedt daarmee in de voetsporen van Jeffrey Herlings. En of dat nog niet genoeg was, liet de inwoner van Ammerzoden afgelopen weekend gelijk zien dat KTM slim is geweest om hem te contracteren. Pootjes werd op het Engelse zand van Matterley Basin namelijk Europees kampioen in de 85 cc.

Op vrijdag won hij al de eerste race en in manche twee hoefde hij alleen Conrad Mewse voor te laten gaan. Ook hierin kan een vergelijking getrokken worden met Herlings. In 2008 won de huidige leider in de GP MX2-stand namelijk het EK in de 85 cc-klasse.

Foto: KTM Images
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?