13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Harley-Davidson presenteert nieuwe modellen

Relatief laat, zeker voor Harley-Davidson-begrippen, heeft de Amerikaanse fabrikant de modellen voor volgend jaar gepresenteerd. Maar laat of niet, er is genoeg nieuws te melden. Niet heel vreemd want Harley bestaat over een paar maanden 110 jaar en dat wordt groots gevierd.

Als eerst gaan we naar de CVO’s (Custom Vehicle Operations). Nieuw in deze familie is de Breakout. Deze motor is vooral te herkennen aan de onderuit geplaatste voorvork. Harley-Davidson Styling Manager Kirk Rasmussen vertelt over de Breakout: "Eerst strippen we de motor helemaal, om ‘m van nul af weer op te bouwen. Stylist Mark Daniels tekende een ruig ogend hotrod-concept en dat werd de basis.”

“Om een compact, gespierd profiel te creëren hebben we de spatborden ingekort tot het wettelijke minimum, zodat de banden meer aandacht trekken. Hetzelfde principe pasten we toe op het dashboard, door het zo klein mogelijk te maken en gebruik te maken van gevlochten staalleidingen als ventilatieleidingen. Dit gaf ons een groter oppervlak voor lak en afwerking, een essentieel element voor de CVO-formule."

De CVO Road King heeft een speciaal geventileerd windscherm en een speciaal audiosysteem. De 1200 Custom (foto beneden) kreeg voor 2013 een nieuw uiterlijk en komt in twee nieuwe versies. Eentje in matzwart met een mini-'apehanger' stuur en naar voren geplaatste voetsteunen, en één variant in Candy Orange en Beer Bottle. Deze modellen zullen in beperkte oplage leverbaar worden.

Later meer over de andere nieuwe modellen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen