Positieve start voor RW Racing GP

RW Racing GP heeft de eerste meters van het seizoen 2013 achter de rug. Met nieuwe rijders, een deels vernieuwde staf en een nieuwe Kalex KTM had RW meer dan genoeg om aan te wennen. In Almeria maakten de Moto3-rijder Jasper Iwema en Jakub Kornfeil uit Tsjechië hun eerste rondjes op het 2013-model Kalex KTM, onder supervisie van de nieuwe teammanager Jarno Janssen. Red Bull Rookies Cup-coureur Scott Deroue testte op de 2012-machine.

Het team was al een paar dagen in Almeria om de motoren gereed te maken voor de eerste beproeving. De 2013 Kalex KTM is zelfs zo veranderd ten opzichte van de machine van 2012 dat het even hard doorwerken vergde om alles klaar te hebben. ‘De motor is 90 procent anders’, vertelt teammanager Jarno Janssen. ‘Op grond van de ervaringen van vorig jaar heeft zowel KTM het motorblok als Kalex het chassis drastisch verbeterd. De meest in het oog springende verandering is de stroomlijn. De motor ziet er totaal anders uit.’

Het team is ook op een aantal plaatsen veranderd en de test in Almeria was een goede gelegenheid om te wennen aan elkaar en het nieuwe materieel. Tim de Both keerde terug bij het team als veringenspecialist en chef monteur van Jasper Iwema. Hans Spaan blijft algemeen chef monteur en neemt de motor van de Tsjechische coureur Jakub Kornfeil onder zijn hoede.

Jasper Iwema was onder de indruk van de Kalex KTM: ‘Het is een sterke motor met veel power. Alle veranderingen voelen vertrouwd aan. We moeten natuurlijk nog zoeken naar de juiste balans, maar we kunnen in Cartagena nog een dag rijden voordat we naar de officiële Moto3-test in Valencia gaan. Dan zijn we weer wat verder.
‘Iedereen is aangenaam verrast door de eerste resultaten’, aldus Janssen. ‘Vooral omdat het nog niet om rondetijden en resultaten gaat, maar de jongens vooral bezig zijn geweest met hun zitpositie op de motor, de afstelling van de voetsteuntjes en de rem- en koppelingshendel.’

RW Racing GP zal ook de komende week nog testen om zo goed mogelijk voorbereid aan het seizoen 2013 te kunnen beginnen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?