vrijdag 3 februari 2023

Primeur! > Yamaha R125 Cup-motor gepresenteerd

In maart 2012 gaat de Yamaha R125 Cup van start. Deze nieuwe raceklasse is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW) en Arie Molenaar Motors. De Yamaha R125 Cup zal 14 wedstrijden rijden op een grote verscheidenheid aan circuits en onder andere acte de préséance geven tijdens de Gamma Racing Day op 5 augustus 2012.

De Yamaha R125 Cup heeft als doelstelling rijders al op een jonge leeftijd ervaring op te laten doen met een ‘volwassen’ machine in een competitieve omgeving (gelijkwaardig materiaal). Op deze manier kan wegrace-talent zich sneller ontwikkelen en vindt er een goede doorstroming plaats naar vervolgklassen. Zoals eerder bekend werd is voormalig Wilco Zeelenberg ambassadeur en begeleider van de Yamaha R125 Cup. De Cup wordt actief ondersteund door Yamaha Motor Nederland en Gamma. MOTO73 verzorgt gedurende het raceseizoen een twee-wekelijkse update over de cup, de rijders en de uitslagen.

Omdat de R125-CUP een klasse is die betaalbaar moet blijven, mag slechts een beperkt aantal aanpassingen gedaan worden, zoals het aanbrengen van een killswitch, kettingwielbeschermingen, een racekuip en SAVA racebanden, die zowel onder droge als natte omstandigheden over de nodige grip beschikken. De Yamaha YZF-R125 met de los meegeleverde racekuip, kettingwielbeschermingen, SAVA racebanden, paddockstand en killswitch, is leverbaar via iedere Yamaha-motorfietsdealer vanaf januari 2012.

Indien gewenst kan HVG Engineering de montage van bovenstaande kit verzorgen om de machine raceklaar te maken, waarbij alle delen die verwijderd worden ook meegeleverd worden zodat mogelijk in een later stadium de machine weer kan worden teruggebracht naar de originele uitvoering voor gebruik op de openbare weg. 

De SOBW heeft met hulp van de sponsors Gamma, Yamaha, Motopaint Alphen en Sava de prijs van de motor raceklaar laag weten te houden. Voor het bedrag van 2.677,50 euro (inclusief BTW) wordt de rijder eigendom van de machine en kit.

Tot nu toe hebben 9 rijders zich aangemeld. Wil jij je ook aanmelden? Surf dan snel naar www.sobw.nl. Op deze pagina vind je ook de reglementen, de kalender en alle overige informatie.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen