woensdag 19 juni 2024

QJ Motor maakt zijn entree in het World Supersport-kampioenschap!

China heeft zijn zinnen gezet op de motorsport, nadat het eerder al een offensief lanceerde op de Europese markt. QJ Motor gaat voorop door vanaf 2024 zijn GSR 800 in te zetten in het World Supersport-kampioenschap.

Kove was de eerste Chinese fabrikant die wereldwijd betrokken raakte bij de snelheidssport sinds Loncin zich enkele jaren geleden mengde in de 125cc-Grand Prix. Dit gebeurde in 2023 met indrukwekkende prestaties van Marc Garcia. Maar nu is het QJ Motor, dat klaarstaat om toe te treden tot het World Superbike-paddock. En dat doen ze met eigen materiaal: de GSR 800. Hoogstwaarschijnlijk zal dit model sterk lijken, zo niet identiek zijn aan de SRK 800 RR, een motor die nog niet naar Europa is geïmporteerd. Verwacht wordt dat deze viercilinder ongeveer honderd pk zal produceren.

Ducati laat een bom vallen: Marc Márquez is kandidaat voor fabrieksteam in 2025

Uitdagende taak

De Chinese ingenieurs zullen hard moeten werken om concurrerend te worden ten opzichte van Yamaha, Ducati, MV Agusta, Kawasaki et cet, merken die deze categorie bevolken. Raffaele de Rosa krijgt als ervaren coureur dan ook de uitdagende taak om China internationaal te vertegenwoordigen en succes te boeken.

Met de toetreding van QJ Motor in het World Supersport-kampioenschap, wordt de concurrentie verder versterkt. Het is een opwindende ontwikkeling voor zowel de Chinese motorindustrie als de motorsportwereld in het algemeen. QJ Motor heeft ambitie getoond door hun eigen motor, de GSR 800, te ontwikkelen en zich te meten met gevestigde merken.

Als fans van motorsport kunnen we uitkijken naar spannende races waarin QJ Motor zijn kracht zal tonen. De prestaties van Raffaele de Rosa zullen nauwlettend worden gevolgd, aangezien hij het gezicht van QJ Motor zal zijn tijdens dit avontuur.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen