maandag 20 mei 2024

Netflix-tip Pax Massilia: Motorfietsen en misdaad in Marseille

Aanrader voor de vrije dagen tussen Kerst en nieuwjaar

In Pax Massilia spelen motorfietsen een prominente rol. Of het nu gaat om drugshandelaren, politieagenten met vergelijkbare methodes als hun tegenstanders, ruige wijken of de zon van Marseille, alle ingrediënten van een moderne Franse misdaadserie komen samen in deze miniserie waarin Olivier Marchal een rol speelt. En er is geen gebrek aan gemotoriseerde tweewielers. Al in de openingscene zien we bijvoorbeeld een dealer die naar het strand wordt gebracht door een handlanger op een KTM EXC-F enduromotor. Gedurende de hele serie zijn er scooters en motoren te zien die geparkeerd staan of rondrijden. Maar vooral de twee belangrijkste personages binnen het politieteam zijn motorrijders; Lyes rijdt op een KTM 790 Duke terwijl Alice zich verplaatst op een Yamaha TMAX.

Mission Impossible 7: Tom Cruise doet megastunt met motor in Noorwegen

De serie bestaat uit 6 afleveringen van elk 52 minuten en is voor het eerst uitgezonden op 6 december 2023.

Het verhaal draait om Les Cramés, een anti-drugsbrigade met veel ervaring, die geen moeite heeft om deals te sluiten met mensen uit het criminele circuit om vrede te bewaren in de noordelijke wijken van Marseille. Wanneer leden van de beruchte Saïdi-familie op brute wijze worden vermoord, vreest hun commandant Lyès Benamar dat dit zal leiden tot bloedige wraakacties die Marseille in chaos zullen dompelen. Op dat moment arriveert Alice Vidal, een politieagente uit Parijs met haar eigen geheime agenda en tegenovergestelde werkwijzen. Ondanks hun verschillen worden ze gedwongen om samen te werken.

Pax Massilia is exclusief te bekijken op Netflix. Voor meer informatie over Netflix kun je terecht op hun website: www.netflix.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen