Red Bull en Repsol Honda versterken de banden

Repsol Honda rijders doen al zo lang hun rondjes met de gele zon en rode stier op hun helm, dat je haast zou denken dat het fabrieksteam daadwerkelijk door Red Bull gesponsord wordt. Maar er is niets van waar. Hun rijders krijgen hoofdelijk de support. De Oostenrijkse energiedrankjesgigant sponsort de rijders, niet het team.

Tot nu dan, want Red Bull en Repsol Honda hebben aangekondigd vanaf volgend jaar samen te gaan werken. Red Bull gaat dus ook op de motoren en niet enkel de helmen van Repsol Honda –rijders verschijnen. Overigens wordt de Oostenrijkse firma geen hoofd- of naamsponsor, maar zullen ze door het leven gaan als ‘de officiële energiedrankpartner van het Repsol Honda team’. Ten minste tot het eind van 2016.

Trouwens niet heel vreemd dat Red Bull hun aanwezigheid in de Grand Prix-racerij uitbreidt, want de grootste concurrent Monster Energy wint erg rap terrein in het MotoGP-veld. Eerst met John Hopkins, die trouwens rechtstreeks van Red Bull naar het merk met de groene M overstapte, daarna het Kawasaki fabrieksteam. Later volgde persoonlijke sponsoring voor onder meer Rossi, maar ook het Tech3 Yamaha team, wat Monster Energy als naamsponsor heeft. Ook bij het fabrieksteam van Yamaha is Monster een grote sponsor.

Veel druk dus voor Red Bull om toch wat meer aandacht op zich te vestigen, want naast HRC-rijders Dani Pedrosa en huidig wereldkampioen Marquez hebben ze alleen nog Stefan Bradl in de gelederen. 

Niet verrassend komt de aankondiging ook op de vooravond van de door Red Bull gesponsorde Indianapolis Grand Prix.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?