BMW S1000F op straat gespot

Tijdens een persevenement in de Gorges de Daluis ten westen van de Franse Alpen troffen we per toeval de BMW S1000F, die al meermalen op spionagefoto’s opdook. Te rap om te fotograferen passeerde het testmodel, maar de observatie op zich spreekt boekdelen.

Belangrijkste is dat de motor nagenoeg productierijp is, want hij wordt immers niet langer achter gesloten deuren of op circuits getest, maar op een weg geliefd door motorrijders. Daarmee mogen we aannemen dat de S1000F hiermee sowieso dit najaar aan de wereld getoond wordt. Of dat de EICMA in Milaan of de Intermot in Keulen is, ligt bij BMW.

Overigens lijkt BMW een kunstje voor de sportieve allroad afgekeken te hebben van Aprilia. Hun Caponord 1200 heeft namelijk een topkuip die één-op-één van de RSV4 superbike lijkt te komen. Datzelfde geldt voor de S1000F die qua voorzijde erg doet lijken op de S1000RR en HP4. Zo lijkt het dat de eerder getoonde schets die Nicolas Petit maakte voor BMW’s huis-tuin-en-keuken accesoirefabrikant Wunderlich daarmee de spijker behoorlijk op de kop slaat.

Verder was de ‘Multistrada volgens BMW’ van top tot teen gehuld in de gewoonlijke zwarte tape, en ontbeerde het testmodel alles wat op een BMW-logo leek, maar het was duidelijk BMW’s nieuwste wapen in de strijd om op het gebied van de allroads de baas boven baas te blijven.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.