Robert van Pelt en Frans Verhoeven samen in de Dakar

Na verleden jaar, in pas zijn tweede jaar in de Dakar Rally, het kistrijdersklassement gewonnen te hebben, komt de 21-jarige Robert van Pelt komende editie naast Dakar-veteraan Frans Verhoeven op een Yamaha aan de start.

Verhoeven zal binnen het tweekoppig team als leermeester gaan dienen en Van Pelt als leerling. Tijdens Verhoevens tiende, en wellicht laatste, deelname aan de Dakar wil hij zoveel mogelijk van zijn kennis aan het jonge talent overdragen, die vorig jaar knap 27ste werd in het motorenklassement. “Ik wil een kweekvijver vormen dat past in mijn plan om jong talent op te leiden. Al sinds enige jaren heb ik contact met verschillende jonge rijders, onder anderen met Robert. Ik zie in hem mijn opvolger, al moet hij nog wel veel leren. In de komende vijf, zes maanden gaan we hem op een nog hoger peil brengen dan waar hij al op zit”, legt de gelouterde leermeester uit. 

Het team van Verhoeven zal direct gesteund worden door Yamaha Nederland. Daarnaast gaat team Yamaha Netherlands Verhoeven nauw samenwerken met het Yamaha Fabrieksteam, waarmee ze ze tijdens de rally een tentdak delen. 

Behalve dat de Yamaha YZ450F Rally voor Van Pelt nieuw is, is ook de rust ná de race nieuw, want het sleutelen wat hij gewend was als kistrijder kan hij nu overlaten aan ervaren monteurs, zodat hij zich op de race kan focussen.

De Dakar-rally start op 4 januari 2015 in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en keert er op 17 januari 2015 terug. In de tussenliggende periode worden de landen Argentinië, Bolivia en Chili doorkruist.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?